Sidor

tisdag 15 mars 2016

Mangorullar

Hejhej!
Tänkte tipsa om en lite rolig grej som jag har "bakat".

Mangorullar. Det är helt enkelt torkad mango, ingenting annat. 

Ugn: 50 grader Tid: Förberedelser, ca 10min. Bakingstid, ca 6-8h

Jag använder:
2 mangos.
En matberedare.
Plåt och bakplåtspapper.
och en ugn. 

Du mixar helt enkelt mango till en puré. Sprid ut det tunt på ett bakplåtspapper. Skjutsa in det mitt i ugnen och vänta. Vänta och vänta och vänta lite till i cirka 6-8 timmar. 

Detta för att man genom att ha den i ugnen på så pass låg värme, så länge, så torkar du helt enkelt ut frukten. 

För att veta om den är klar kan du känna med fingret lite lätt på. Är den fortfarande blöt/kladdig så låter du den stå inne en stund till. 

När mangon är helt torkad tar du ut den ur ugnen, klipper den i remsor och rullar ihop. Färdigt! 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar